Instagram Facebook

Exhibitions

Az új és ismeretlen világ

Biró Dávid, Jolanta Marcolla, Murányi Mózes Márton és Trapp Dominika kiállítása

Megnyitó: 2019. május 29, 18 óra

 

Az új és ismeretlen világ című csoportos kiállítás a galéria művészeinek legújabb, vagy eddig kevéssé ismert munkáit mutatja be. A művészi felfedezés olyan változatos formái jelennek meg a térben, mint a fény fotográfiai elemzése, egy számsorozat szoborrá alakítása vagy egy egyszerűnek tűnő mozdulat minden pillanatának rögzítése.


A tudomány, a természet és az emberi viselkedés megfigyelésén alapuló művek azokba a folyamatokba engednek betekintést, amelyek során a művészek a körülöttünk lévő világ megértésére tesznek kísérleteket.


Biró Dávid fotográfus, 2018-ban az amszterdami ING Unseen Talent Award döntőse volt. Jolanta Marcolla az 1970-es években a lengyel kísérleti művészeti szcéna tagja volt, Natalia LL-el együtt a wrocławi Permafo galéria köréhez tartozott. Fotográfiái és videói a Varsói Modern Művészetek Múzeumának gyűjteményében is megtalálhatók. Murányi Mózes Márton munkáiban a szobrászat, a fotográfia és a performansz elemei is megjelennek. 2018-ban a Labor galériában közös kiállítása nyílt Kaszás Tamással. Trapp Dominika festőként végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Idén a Visegrad Fund és az Art in General három hónapos New York-i rezidencia programján vesz részt. 


A kiállítás júniusban és júliusban bejelentkezéssel tekinthető meg.