Instagram Facebook

Exhibitions

A véletlen megragadása

Biró Dávid és Klenyánszki Csilla kiállítása

Megnyitó: 2018. március 29, 18 óra


Konstruált terek, a virtuális világ és a valóság határán egyensúlyozó látvány, csupán harminc percig létező szobrok: Biró Dávid és Klenyánszki Csilla a véletlen megragadásával kísérleteznek. Fotósorozataikon megrendezett, mégis bizonytalan kimenetelű helyzetekkel találkozunk.


Az otthon pillérei című sorozathoz Klenyánszki Csilla a földtől a plafonig érő szobrokat épített a lakásában fellelhető hétköznapi tárgyakból. Az alkalmi installációk különböző méretűek, összetettségük változó, a gondosan elrendezett tárgyak kiegyensúlyozzák egymást. Az érzékeny szobrok azonban bármelyik pillanatban összedőlhetnek, megfosztva az alkotót a javítás lehetőségétől, az elkészült fényképet pedig a tökéletesség eszményétől. 


A videojátékok és a háromdimenziós grafikák képi világa inspirálta Biró Dávid kompozícióit, ahol nem egyértelmű, hogy a valóságot vagy pedig egy számítógéppel manipulált képet látunk. A kiterjesztett valóság a mindennapok részévé vált, és nem csupán egyre nagyobb kihívást jelent különbséget tenni a kétféle realitás között, hanem egyre nehezebb is elhagyni a technológia által teremtett álomszerű párhuzamos világot.